Tag Archive: pożywienie dudka

Dudek

Dudek jest ptakiem charakterystycznym dla południowoeuropejskich sadów, parków i gajów oliwnych. Gatunek wędrowny, u nas od kwietnia do września. Wielkości kosa (27 cm). Ubarwiony kontrastowo. Ogólny ton ubarwienia pomarańczowobrunatny, z pstrym czarno-białym rysunkiem na skrzydłach i ogonie. Charakterystyczny długi dziób…
Read more